KEK KOTA KINABALU
CARA MEMBUAT KEK SPAN YANG MUDAH DAN SEDAP
Resepi Kek Span Yang Mudah Dan Sedap. Kek Span atau Sponge Cake memang menjadi kegemaran ramai. Nak buat kek span yang gebu pun tidaklah susah.
Bahan-bahan untuk membuat kek span yang gebu memang mudah didapati. Untuk anda yang baru nak belajar buat kek, memang sesuai untuk anda cuba resepi yang kami kongsikan seperti di kek kota kinabalu bawah ini.
KEK KOTA KINABALU |
Bahan-bahan untuk membuat Kek Span Gebu kek Kota Kinabalu
50g Tepung Gandum
25g Tepung Jagung
25g Susu Tepung
100g Gula Pasir
4 Biji Telur
60g marjerin (dicairkan)
1 sudu teh ovalettte
1 sudu besar susu pekat manis
50g Tepung Gandum
25g Tepung Jagung
25g Susu Tepung
100g Gula Pasir
4 Biji Telur
60g marjerin (dicairkan)
1 sudu teh ovalettte
1 sudu besar susu pekat manis
Semakin hari kek span menjadi antara kek yang semakin digemari. Untuk menjadikan kek span lebih sedap dan cantik, anda boleh cuba mendekorasinya dengan butter cream atau aiskrim. Nak taburkan buah atau coklat cair di atasnya pun boleh. Ia terpulang pada kreativiti dan citarasa anda sendiri.
Ada pelbagai variasi kek span, antaranya blueberry cake, black forest cake, snowy cheese, pandan layer cake, walnut butterscotch dan sebagainya. Anda boleh pelajari langkah demi langkah membuat kesemua jenis sponge kek ini dengan mendapatkan.
KEK KOTA KINABALU |
mohon share resepi
ReplyDelete